CHICAGO

1920px-chicago_sunrise_1İster müzikal eğlenceyi ve kalabalığı ister hoş ve samimi ortamları tercih ediyor olun. Herhangi bir akşam hepsini burada Chicagoda bulacaksınız. Amerikadaki en iyi tiyatro için 42. Sokaktan sola dönün yaklaşık 1200 m kadar batıya doğru gidin. Sıradaki sürprizi görmek isterseniz Chicagodaki yerlerinizi alın. Bu şehir Tony ödüllü beş yerel şirketi, filmlerin ön gösterimleri, Geofry Bali’nin lirik opera ve Chicago Senfoni Orkestrasının nefes kesen performanslarıyla övünür. Brodway’in parlayan ışıklarını görmek istediğinizde yönünüzü hareketli tiyatro bölgesine çevirin. Jersey Boys, Chicago ve Mary Poppins gibi birinci sınıf ikonik klasikleri öne çıkarır. İster Tony ödülü dramayı ister Looking Glass tiyatrosunun akıllara durgunluk veren oyunlarını ya da Shakespeare tiyatrosunun samimi klasik performanslarını tercih ediyor olun bu mükemmel Amerikan şehri hepsine sahip.

Tiyatro geceleri unutulmaz yemek deneyimleri olmadan tamamlanmış sayılmaz. Chicagoda tiyatrolara yürüme mesafesindeki sayısız restoranlardan birini tercih edebilir ya da çeşitli yerel restoranlarda günün yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Şehirdeki gece sona erdikten sonra kafa dinlemek için bir çok yer bulabilirsiniz. Tarz otellerden butik otellere çevre dostu oteller ya da ikonik olanlara niteliği ve hizmet ile bilinen ulusal markaları burada bulabilirsiniz. Chicagonun konaklama yerleri birinciliği ellerinden tutar.

Dünyaca ünlü tiyatroları ödüllü performansları komedileri ve müzikalleriyle sıra sanatı icra etmeye geldiğinde şüphesiz ki eğlence için Chicago doğru yerdir.

Magnificent Mile da ve şehrin birçok semtinde modern butikler ve zor bulunan vintage mağazalarla karşılaşacaksınız. Alışverişi seviyorsanız cennete hoşgeldiniz. Alışveriş tutkunları Chicago’nun sekiz sokağı kapsayan Magnificent Mile olarak bilinen alanına akın ederler. Büyük ilgi gören yüzlerce mağazasında moda devleri üstün tasarımlarını öne çıkarır. Bu bölge ulusunun ilklerinden Amerikan Girl e de ev sahipliği yapar. Hayal dünyası geniş olan küçük kızlar için burası doğru adres. Şehrin simgesi The Loop şehrin ticaret ve kültür lideri olarak itibarının bir göstergesidir. Bu bölgeye State Streets deki ikonik Mayseize, Jewellers Row a mücevher ve takıların sergilendiği geniş vitrinleriyle Midwest ev sahipliği yapar. Fox Streets Chicagonun en prestijli alışveriş mekânlarından biridir. Bu gösterişli uluslararası stil merkeze Michigan avenue hemen yanı başında birinci sınıf kaliteli alışveriş imkanı sunar. Eşsiz bir şey aradığınızdaysa Linkin Park, Armitage Avenue gibi yerler size bir çok büyüleyici butik ve aksesuar bulma imkânı sunar. Alışveriş tutkunları uzman rehberlerle özel yürüyüş turlarını gözalıcı butikleri ve bulunması zor mağazaları kaçırmak istemeyecektir.

Sanat tutkunları bu şehirde birçok sergi bulacak. River North Galery District  şehirdeki sanat galerilerinin en geniş olanlarından birine ev sahipliği yapar. Chicago Sofa Uluslarası Antika Fuarı gibi yerlere sahiptir. Burada saat, antika ve kültürle buluşacaksınız.

Sıra mağaza alışverişine geldiğinde Chicago’da düzenli olarak kurulan Kentsel Antika ve Indie tasarım pazarlarının tüm çeşitleri her kış mevsiminde Krist Kendel Market Chicago olarak bilinen yerde tatil alışverişine ve yemek eşliğinde doyabilirsiniz. Bu market artık Almanlara özel bir gelenek olmaktan çok tatil dönemlerinde Chicagonun simgelerinden biri haline gelmiştir. Birinci sınıf mağazalarından büyüleyici butiklere lüks galerilerinden eşsiz mağazalarına Chicago perakende mağazacılıkta da birinciliği elinde tutar.

Dünyanın her yerinden günde 290ın üzerinde kesintisiz uçuşu 482 kilometrelik yarıçapı ve milyonlarca insanıyla Chicagoda dünyanın merkezindeymiş gibi hissetmemek elde değil. Chicagonun önemli konumu ve uluslararası iki havaalanı Chicagonun ulaşılabilirlikte de birinciliği elde tutmasına sağlar. United hava yolları, Amerikan Hava Yolları ve ülkedeki en büyük hava yollarından biri olan Southwest hava yollarının merkezindeki konumuyla Chicago sizlere neredeyse dünyanın her yerinden günün herhangi bir saatinde Chicagoya ulaştıran binlerce uçuş imkanı sunar. Tren ya da araba  yoluyla seyahati tercih ederseniz Chicagodaki altı ana demiryolu hattı ve Amerikadaki eyaletler arası altı ana yol yoluyla bir merkez konumundadır. Chicago’da bulduğunuzda şehrin rahat ve ekonomik toplu taşımacılık sisteminden faydalanabilirsiniz. Daha çok CTA olarak adlandırılan Chicago Transit Authority otobüs seferlerinin yeraltı ulaşımının ve L olarak adlandırılan yüksek metro hattının tüm şehirde işleyişine sağlar. Havaalanlarına, cazibe merkezlerine, şehrin merkezine ve bir çok semtine ulaşabilir ve Kuzey Amerika’nın en geniş taksi ağlarından biriyle her zaman taksi çağırabilirsiniz. Yaz aylarında manzara eşliğinde bir şey yolculuk için Chicago nehri ya da Michigan Gölü boyunca su taksilerinden faydalanabilirsiniz. Şehirde yeniyseniz kaygılanmanızı gerek yok. Burada yönümüzü hemen bulacaksınız. Chicago Amerika’da yürüyerek en rahat gezebilecek şehirlerden biridir. Şehir büyük Chicago yangınından sonra şehirde dolaşmayı kolaylaştıran harika bir sistem üzerinde yeniden kurulmuştur. En popüler cazibe merkezleri ise şehir merkezlerindeki otellere yürüme mesafesindedir. Chicago’nun Milenyum ve Grand Park gibi parklarından birinde gezmenin tadını çıkarabilir ya da meşhur Lincoln Parkta hayvanat bahçesini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Gölün kenarında uzanan 41 kilometrelik yolda muhteşem bir manzara eşliğinde bir bisiklet gezisi yapabilirsiniz. Chicago gerçektende ülkenin önemli ulaşım ağlarından birine sahiptir. Buraya ne şekilde ulaşmayı tercih ederseniz edin buraya gelmek ve Chicagoyu keşfetmek çok kolaydır. Ayrılmak mı işte bu işin en zor kısmı.ct-gondolas-skyline-chicago-photos-20160504

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski