Nerden Başlasam: Erzurum



Şehrin en hareketli merkezlerinden birisi Cumhuriyet Caddesi. Bu cadde üzerinde hemen hemen tüm ihtiyaçlar için uygun fiyatlı veya kaliteli seçenekler bulmak mümkün. Ayrıca fotoğrafın çekildiği yere göre arkada kalan Havuzbaşı etrafından şehrin birçok noktasına şehiriçi hatları geçiyor. Mesela havalimanından şehre otobüsle gelince Havuzbaşında inip buradan diğer hatları kullanmak en uygun yol.

Bu fotoğrafa göre Cadde üzerinde sağdaki ilk bina Polisevi, hemen gerisindeki aradan biraz yürüyünce Emniyet Müdürlüğüne ulaşılıyor.

Soldaki ilk bina Cumhuriyet İş Merkezi, ilk üç katında ceptelefonuna dair birçok şey bulmak mümkün. İlerisindeki yoldan sol- aşağı doğru biraz inince Çaykara Caddesine girmiş oluyorsunuz ki Öğretmen Evi orada, büyük kırmızı kiremitli bir bina. Çaykara İş Merkezi yolun hemen karşısında, buradan görünmüyor. Giyim ve küçük elektronik ihtiyaçlar için uygun alternatifler var. Yanında Erzurum’un şehirlerarası seyahat firmalarından Esadaş’ın otelini ve bilet satış bürosunu görüyorsunuz. Konaklama ve seyahat için en uygun alternatiflerden biri.

Caddenin tam karşısında Kızılay İş Merkezi var (yeşil boyalı). Fil Geçti köprüsüne bakan tarafında askeri malzemeler satan işyerleri var. Girişin bir üstünde Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi yer alıyor. 25 yaşına kadar gençlere bir çok konuda kurslar veriliyor, sürekli duyuruyorlar yine de takip etmek lazım. En alt katındaki Itır Cafe& Kitapevi hoş bir mekanda Erzurumun en büyük kitapçılarından biri olarak sakin Cafesiyle yer alıyor. Erzincan Kapı bu iş merkezinin arkasında kalıyor (fotoğrafta görünmüyor). Genellikle askeri malzemeler satılıyor bu çarşıda.

Kızılay İş Merkezinin bi kaç dükkan ilerisinde Köz tavuk dönercisi Hatay usulü tavuk döner satıyor, ucuz sayılır. Köz’ün yanında inşaatı devam eden Vakıf AVM var, açılınca oldukça hareketli bir merkeze dönüşmeye aday, 2012 de açılması bekleniyor.

Vakıf AVM’nin yanında Ziraat, İş bankaları var. İş Bankasının yanındaki aradan tekrar Erzincan Kapıya dönülüyor ki bu tarafta da güzel çorbacılar var. Ayrıca Dadaş sinemasının girişi de bu aradan.

İş Bankası’nın karşısında Fortis Bank var, onun yanındaki ara Mumcu Caddesi, bi kaç eğlence mekanı ve bol bol doktor muayenehanesi… Fortis’in köşeyi dönünce Akbank, yine Mumcu’da biraz aşağıda Yapı Kredi bankası var. Devlet Tiyatroları Sahnesi de Mumcuda.

Cumhuriyet Caddesi şehre ilk gelişte gezinti ve çeşitli ihtiyaçlar için iyi bir başlangıç noktası. Ayrıca Caddenin uzunluğu ve şehri batı- doğu doğrultusunda ilişkilendirmesi, yürüyerek birçok önemli yere ulaşmak için iyi bir seçenek haline getiriyor.

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski