Öğrenci Rehberi

Atatürk Üniversitesi

Erzurum öğrencilik için mükemmel olmasa da ideal kentlerden biri. Öncelikle hem tarihi hem kültürel hem yerleşim alanı hem de nüfus açısından büyük bir şehir. Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye ortalamasına göre oldukça köklü bir üniversitesi olması bir diğer avantaj. Üstelik öğrenci sayısının fazlalığı (71.118) şehir merkezinde birçok faaliyete hevesli oldukça büyük bir nüfus var anlamına geliyor.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun Yaklaşık 10 bin yatak kapasitesi var ve bunun yaklaşık 6 bini kız öğrenci için. Bunun haricinde şehrin çeşitli yerlerinde bir çok özel yurt var. Ayrıca bir çok öğrencinin özellikle 2. veya 3. sınıfta eve çıktığını gözönüne alırsak yerleşecek yurt bulmak pek sorun olmuyor. Eve çıkmak isteyecek öğrenciler için de tek araç mesafesinde uygun birçok toplu konut merkezleri var. Kiralarda çok yüksek sayılmaz, ortalama 500 lira. Öğrenciye ev kiralayanı bulmak zor olabilir, sıkı bir aramayla o da aşılır.

Erzurum’da iş imkanları kısıtlı. Öğrenci olarak çalışılabilecek işler daha kısıtlı. Bu dönemde en büyük işe alım Assist bünyesinde gerçekleşti, orda da vardiyalı çalışma sistemi olduğundan düzen uydurmak zor. Bu açıdan bakınca Erzurum hem hem çalışıp hem okumak için pek uygun bir ortama sahip değil.

Gezilecek görülecek gerçekten geniş bir coğrafya ve tarih dolu bir şehir demek Erzurum. Genellikle öğrenci gezileri Tortum Şelalesiyle sınırlı kalsa da kaplıcalar ve kış sporları imkanları da değerlendirilmeyi bekliyor. Ayrıca merkezi bir konumda bulunması nedeniyle öğrenci servisleriyle anlaşan üniversiteli gruplar, çevre il gezilerine de çıkıyorlar. Bahar aylarında Karadeniz gezileri oldukça revaçta.

Atatürk Üniversitesi kampüsü oldukça güzel. Çok büyük ve çok yeşil. Kampüs içinde tenis, basketbol, halısaha futbolu ve bowling için tesisler var. Kampüs girişinde ve Atateknokentte çok salonlu sinemalar var. İş bankası, Vakıfbank ve Türkiye Finans şubeleri faaliyette. Yeni öğrenci kimlikleri aynı zamanda Türkiye Finans’ın manyetik banka kartı olduğu için Kampüs içinde bazı yerlerde ödeme amaçlı da kullanılabiliyor. Merkezi yemekhanenin önünde birçok bankanın atmlerini bulabilirsiniz. KYK yurtlarının çoğu Kampüs içinde olduğundan yurt- okul arası yürüyerek en fazla 10 dakika sürer. Yemekhane altında büyük bir bilgisayar merkezi var ücretsiz faydalanabilirsiniz. Doğu’nun en büyük sağlık merkezlerinden Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi de kampüsün içinde. Üniversite’nin kütüphanesi ihtiyaca cevap verir nitelikte. Son olarak uzun Erzurum kışından sonra öğrencilerin kampüsün en güzel zamanında şehirden ayrılmalarının üzücü olduğunu belirtmek gerekir.

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski